hu
en
Németországban vendégeskedett a TRM! – Gran Turismo összefoglaló

Németországban vendégeskedett a TRM! – Gran Turismo összefoglaló

A TRM Gran Turismo bajnokságának versenyzői ezúttal Németországba érkeztek a híres Nürburgring pályára, egészen pontosan a GP verzióra, amit a Forma1 is használt sok éven keresztül.

Az első szezonban versenyzők már ismerték a pályát és egymás viselkedését is a kanyarokban, hiszen ez a pálya az első szezonban is szerepelt ráadásul azonos kategóriával mentek akkor is (GR3).

Az időmérő edzésen theunser bizonyult a leggyorsabbnak, aki HegedusG és Explo mellett egyre többször zár a közvetlen élmezőnyben. Második helyről Malyhu1 rajtolt, harmadik pedig a bajnoki címért HegedusG-vel harcoló Explo lett. HegedusG hiányzott erről a versenyről, így mindenképp fontos volt a riválisainak, hogy sok pontot gyűjtsenek.

 

 

Az 50 perces futam rajtja sok izgalmat tartogatott, mert egyrészt elég hosszú az első kanyarig tartó út, másrészt az utána következő kanyargós rész sok előzésre ad lehetőséget.

Meg is érkezett a várt izgalom, theunser borzasztóan rosszul rajtolt, és csak az ötödik helyen fordult az első kanyarban. Ő hátra esett, de ki volt elől? Malyhu1 ért az első kanyarhoz elsőként és minden adott volt, hogy jól indítsa a futamot, azonban a féktávot a hideg gumikon elmérte és csak másodikként fordult, így Explo vette át a vezetést!

Alig kétszáz méterrel később már theunser a harmadik volt ismét, jól jött ki neki a kanyargós szakasz, és markopeti visszaesésével, mazso is megjelent ismét a közvetlen versenyt vezetők mögött.

Az első kör végére Explo már több másodperces előnyt autózott ki, és a kedves olvasók tudják már, hogy ezután mi következett…..!

Igen! Jöttek a kemény gumin rajtolók cserére, viszont most több közepesen rajtoló is pit-et választott, és a fél mezőny jött a boxutcába.

 

A harmadik körben a szintén gyakran a közvetlen középmezőny elején autózó Laco mazsóval harcolt a második helyért, azonban túlerőltette és megpördült, így gyakorlatilag a már boxban járt boly közepére esett vissza.

Nem sokkal később theunser volt már a nyomában, a két versenyző elegánsan csatázott és vigyáztak egymásra.

A középmezőnyben ShootTheSpeed volt nagyon lassú, de szerencséje volt, hogy mögötte Birobi, Arnold és kispege is egymással volt elfoglalva.

Explo az élen már több mint 5 másodperc előnyt autózott ki közben markopetivel szemben.

Féltávnál kispege forgott meg a sikán után értékes másodperceket veszítve, de nem csak ő hibázott, ShootTheSpeed is eldobott egy biztos erős pontszerzést, ő az első kanyarban állt keresztbe.

Markopeti, theunser és Malyhu1 3-as csatát vívtak az élen, amiből Malyhu1 jött ki a legrosszabbul, miután lecsúszott a kavicságyba és egészen az 5. helyig visszaesett.

A 14. körben theunser átvette a vezetés majd annyi időt kiautózott a következő körökben, hogy a kerékcseréje után vissza is tudott jönni a második helyre. Mark16 hátul nagyon szenvedett, a versenyző nyilatkozta is a verseny előtt, hogy nem ez lesz élete versenye.

10 perccel a vége előtt theunser és explo helyet cseréltek miután explo érkezett a boxba.

A versenyt theunser 7 másodperc előnnyel nyerte, Explo és Mazso előtt.

 

Mazsót ismételten érdemes kiemelni, mert szokásosan szép csöndben haladt a vezetők mögött (persze voltak csatái is, Lacoval és Exploval is) és a végén a dobogóra került.

Negyedik markopeti lett egy utolsó körös előzéssel Malyhu1 előtt, akinek csalódás lehet az ötödik hely, tekintve hogy Birobi hatodik lett a BMW-vel és a másik kettő Shoot The Speed autó sem remekelt. Így a csapat ismét kevés pontot gyűjtött.

Folytatás most csütörtökön 20:00-tól Olaszországban.